Matematik

kort spørgsmål

21. marts 2011 af teamwork (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

nogen der kan forklare, hvorfor x*y - x = x*y-1?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er heller ikke korrekt, som det er skrevet der. Mener du

x·y - x = x·(y-1) ?


Svar #2
21. marts 2011 af teamwork (Slettet)

ja det er det jeg mener. glemte parantes.

men hvordan kand et forklares. sidder og kigger på bevis for kvotientrækker og er nået til at,

s*q-s = a*q^n -a=>

(q-1)*s=a*(q^n-1)  =>

s= a* ((q^n-1)/(q-1))


Svar #3
21. marts 2011 af teamwork (Slettet)

er det bar fordi man sætter det i parantes?


Svar #4
21. marts 2011 af teamwork (Slettet)

hmm tror jeg ka se meningen nu :D


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, x er en fælles faktor for de to led, så den kan sættes uden for en parentes. Det er det samme med din kvotientrække; s er en fælles faktor for leddene på venstre side, mens a er en fælles faktor på højre side.


Svar #6
21. marts 2011 af teamwork (Slettet)

tusind tak nu forstår jeg det.

men jeg har også et andet spørgesmål. jeg skal for min klasse fremlægge renteformlen, kvotientrækker og opsparingsannuitet.

jeg kigger nu på renteformlen k=k0*(1+r)

og i min bog er den bevist meget meget hurtigt og kort. er det nok kun at tage den med eller vil det være en god ide at bevise kapitalfremskrivningsformlen også.. eller de for forskellige til det.  eller bliver det for meget?


Skriv et svar til: kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.