Matematik

Vektor regning

22. marts 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

Opgaven lyder således:

a → = (3|k) og b→= ( t|-1)

Bestem K således, at retningsvinklen for a→ er 65° og t således, at retningsvinklen for b→ er 230°. Finde derefter |a| og |b| for de fundne retningsvikler.

Altså, man skal have bytte om, så a→ = |a| * cos(v), bliver til |a|= -a→* cos(v).

Er jeg helt galt på den her? Og så så fald, hvordan skal man så regne a→ * cos(v) ud. For a→ er jo ikke rigtig et tal som sådan, men en vektor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at a er en vektor. Dens komponenter er a = (3 , k) , og man skal bestemme k, så at retningsvinklen for a er 65º , altså så a = |a|·(cos(65) , sin(65)) . Der skal da gælde

√(32+k2)·cos(65º) = 3      og

√(32+k2)·sin(65º) = k , dvs

k/3 = tan(65º) eller

k = 3·tan(65º)

Prøv nu selv den anden vektor


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.