Matematik

vinkel

22. marts 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 bestem den spidse vinkel mellem planerne med ligninger alfa: 5x-6y+8x-17 = 0 og beta: 4x+9y-3z - 41 = 0

Er der nogen , som kan hjælpe mig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinklen mellem de to planers normalvektorer.


Svar #2
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 ja.. men hvad er det nu formlen for det er?

er det bare ligesom vektorer i planen??


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen v mellem to vektorer a og b er bestemt ved

cos(v) = (ab)/(|a||b|)

Denne formel gælder både i 2 og 3 dimensioner.


Svar #4
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 super.. 

er det korrekt at mine normalvektorer er 5(for oven) 6 i midten og 8 i bunden .. samt 4 for oven 9 i midten og 3 i bunden?


Svar #5
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 ups mente retningsvektorer


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. De to normalvektorer aflæses umiddelbart af planernes ligninger:

α: (5 , -6 , 8)

β: (4 , 9 , -3)

Fortegnene kan ikke bare ignoreres.

#5

Det er normalvektorerne, der indgår her.


Svar #7
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 kan du ik prøve at vise udregningen?

for jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Med

nα = (5 , -6 , 8) og nβ = (4 , 9 , -3) , fås

|nα| = √(52+(-6)2+82) = √125 = 5√5 , og

|nβ| = √(42+92+(-3)2) = √106 , og dermed

cos(v) = (nαnβ)/(|nα||nβ|) = -58/((√125)(√106))


Svar #9
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 giver den så ikke -0,50??

det er jo sygt lille?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad er det, du mener, der giver -0,50 ?


Svar #11
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

skal jeg ikke sige cos(v) = -58/((√125)(√106))? det får jeg til -0,50.


Svar #12
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

eller skal det give 2,09878855?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, og så skal du jo tænke over, hvad det er, du har beregnet, og hvad det er, du skal beregne. Du bør ikke afrunde til så få decimaler.


Svar #14
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 skal jeg så ikke sige cos^-1 og så får jeg 2,09878855


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jo, og så omregne vinklen til grader.


Svar #16
22. marts 2011 af kalokdk (Slettet)

 skal jeg så ikke 180-120,25648864219 = 59,7435113578   ?


Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.