Matematik

1+2^3 + 3^3 + .. n^3 = ?

22. marts 2011 af worker (Slettet)

Jeg kan ikke finde et udtryk for denne sum.. HJÆLP 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af jeanette1993 (Slettet)

Du skal tænke på, at når noget er opløftet i potens skal man gange tallet med sig selv.. det vil sige, at 2^3 = 8 (2*2=4 og 4*2=8) istedet for at det bliver til 6.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

13 + 23 + 33 + ... + n3 = n2(n+1)2/4


Svar #3
22. marts 2011 af worker (Slettet)

#2 Tak .

Hvordan kan man vise det uden induktion? Tænker på noget i stil med den gaussiske sum som vises ved to trekanter der danner en cirkel. 1+2+..+n =n(n+1)/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er vist lettere at vise det ved induktion. (To trekanter, der danner en cirkel?)


Svar #5
22. marts 2011 af worker (Slettet)

 to trekanter danner en firkant

1

11

111

.. sådan gjorde Gauss det ..

Kan godt se at induktion er nemt at vise, NÅR man har idéen.. hvis man ikke har ideen skal man jo bare gætte sig frem til det eller hvad


Skriv et svar til: 1+2^3 + 3^3 + .. n^3 = ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.