Matematik

Hjælp bestem integralet (2x*(x^2+1)^2dx

23. marts 2011 af Skole2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hjælp bestem integralet (2x*(x^2+1)^2dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af mathon

    substituer
                          x2+1= u      og dermed    2xdx = du


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2011 af mathon

                        ∫ 2x·(x2+1)2dx  =  ∫ (x2+1)2·(2xdx)  =  ∫ u2du ....... osv .........


Svar #3
23. marts 2011 af Skole2 (Slettet)

 oka.mener du at 

2*x(t^2)*dt/2 

 dt/2 da dt/dx=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2011 af mathon

                        ∫ 2x·(x2+1)2dx  =  ∫ (x2+1)2·(2xdx)  =  ∫ u2du  = (1/3)u3 + k  = (1/3)·(x2+1)3 + k

 .

selvfølgelig uafhængigt af,
om den variable kaldes u eller t


Svar #5
23. marts 2011 af Skole2 (Slettet)

 tak:)

du er den bedste;)


Svar #6
23. marts 2011 af Skole2 (Slettet)

 undskyld jeg har skrevet opgaven forkert

∫ (x2+1)5·2x dx)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. marts 2011 af mathon

                          ∫ (x2+1)5·(2xdx)  =  ∫ u5du  = (1/6)u6 + k  = (1/6)·(x2+1)6 + k


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2011 af diamante (Slettet)

hvorfor siger du (1/6)*u^6 ???????????????


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2011 af diamante (Slettet)

skal det ikke være (1/5) ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2011 af emde93 (Slettet)

(1/6) er rigtigt, da det skal give 1 når der bliver differentieret. 1/6 *u^6 differentieret = 1/6 * 6 *u^5 = u^5


Skriv et svar til: Hjælp bestem integralet (2x*(x^2+1)^2dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.