Dansk

betydning?

24. marts 2011 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 velstanden gav befolkningen samtykke for individualisme??

hvad betyder det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af hulabulala (Slettet)

Ved at analysere sætning ord for ord tror jeg betydningen giver mere mening for dig.

Velstand = rigdom, materialisme

befolkningen = individer

samtykke = frivillig accept

individualisme = selvstændighed, uafhængighed, menneskes dyrkelse af sit personlige særpræg, samfundsopfattelse, der hævder individets ret over for samfundet (modsat kollektivisme)

Hvis du samtidig har i tankerne at befolkningen i rige lande (i-landende) er mere individualistiske end i fattige (u-landene). Dette ses jo igennem vores kulturer, hvor det for eksempel er en hel anden oplevelse at kører i bus i Indien end her i DK. I DK sætter vi os helst alene og ser helts ikke at en fremmede sætter sig ved siden af os - i Inden fylder de bussen op fra en ende af, og man sætter sig heller ved siden af en fremmed end ved to tomme sæder. Eksempel på individualisme og kollektivisme.


Skriv et svar til: betydning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.