Matematik

vandret dåse ?? fylde hjælp

24. marts 2011 af thelight

Hej jeg har tænkt over den her opgave længe og håber nogle kan finde ud af hvad man skal gøre .

I skal forestille jer jeg har en dåse, som ligger vandret (altså med den rullende runde side på jorden) inde i dåsen er der en væske der når 13 cm op. Diameter = 20  højde = 45 cm

se vedhæftet

please hvis der er nogle der gider vise hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 Der er ikke vedhæftet noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af Thakris (Slettet)

hvad skal du udregne??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Der er ikke vedhæftet noget; men jeg går ud fra, at du skal finde rumfanget af væken. Du skal altså gange dåsens højde (45 cm) med væskens endeareal. Endefladen er en cirkel med radius 10 cm. Væsken står 3 cm over cirklens centrum. Det nemmeste vil derfor være at tage cirklens areal og trække det tomme areal fra. Tegn endefladen først.

Det tomme areal er et cirkelafsnit, hvis areal beregnes ved at finde det tilsvarende udsnits areal og trække arealet af den vandfyldte trekant fra. Du er derfor nødt til at finde den vinkel, som udsnittet (og dermed trekanten) spænder over. Trekanten er ligebenet og har en højde på h = 3 cm, benene er lig med dåsens radius r = 10 cm. For den søgte vinkel v gælder derfor

cos(v/2) = 3/10

Nu kan du regne trekntens grundlinie ud og gange den med ½h, Så har du trekanten areal. Udsnittets areal er v/360 (eller v/(2π), hvis du regner i radianer) af cirklens areal.

Når du så har trukket fra (to gange) og ganget med 45 cm, er du færdig.


Skriv et svar til: vandret dåse ?? fylde hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.