Matematik

Bestemme størrelsen af to kræfter

26. marts 2011 af admin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne matematikopgave:

En limtræsbue magen til den, du lige har beregnet massen af, skal indgå i en ny hal, som er ved at blive bygget. Limtræsbuen løftes på plads med kran i et par wirer, som er sat fast på limtræsbuen. Placering af wirerne kan ses på vedhæftet fil:

Tyngdekraften på limtræsbuen måles i: Ft = m · g

Tyngdeaccelerationen måles i m/s2
 

For at løfte limtræsbjælken skal kranen løfte med en kraft, kaldet vektor F, som er lige så stor men
modsat rettet tyngdekraften.
Når bjælken hænger stille er kræfterne i balance. Kræfterne, og vinklerne de danner med
vandret, kan ses på vedhæftet figur
 

Bestem størrelsen og koordinaterne til kræfterne F1 og F2 vist på figuren. Hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: figur3.JPG

Svar #1
26. marts 2011 af admin (Slettet)

Massen af limtræsbuen er 1578,7782 kg


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2011 af mette48 (Slettet)

F1=(F1cos(45),F1sin(45))

F2=(F2cos(115),F2sin(115))

F=(0,F)=F1+F2

F1cos(45)+F2cos(115)=0      bemærk F2cos(115) er negativ

F1sin(45)+F2sin(115)=F

Dette giver to ligninger med to ubekendte F1 og F2

Løs ligningerne


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis man skal bestemme hvor kræfterne angriber, er det nødvendigt med flere oplysninger.


Svar #4
27. marts 2011 af admin (Slettet)

Forstår ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Nå!  Det er ikke særlig nemt at hjælpe, når du ikke engang forsøger at formulere et spørgsmål eller fortæller hvad det er du ikke forstår.


Svar #6
27. marts 2011 af admin (Slettet)

Nu ikke så hidsig :) jeg sku lige have lidt tid til at forstå det, jeg er jo ny til det her.. men jeg tror jeg har fattet det, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestemme størrelsen af to kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.