Matematik

Hjælp til matematik :s

27. marts 2011 af Piinkie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der vil være sød at hjælpe mig med denne matematik opgave :s

En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden.  I romben ABCD er A(6,4) og B(9,8) Desuden er BC parallel med x-aksen.
Bestem koordinaterne til c og D samttil diagonalernes skæringspunkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af SuneChr

Kald begyndelsespunktet ( 0 ; 0 )  og skæringspunktet i rhomben P.

Find længden |AB| = |BC| = |DC| = |AD|  , da A og B er kendt.  (Pythagoras).  BC = AD  =  ( 5 ; 0 )  parallel med x-aksen.

Simpel vektoraddition giver:  OA + AD = OD ,  hvorved D findes.  Tilsvarende med OC .

Da P er midtpunktet på DB  fås P af:   OP  =  OD + ½ DB  .


Svar #2
27. marts 2011 af Piinkie (Slettet)

ved ikke helt hvordan jeg skal tegne den :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af SuneChr

Vedhæftet  Rhombe.


Svar #4
27. marts 2011 af Piinkie (Slettet)

hvor er den vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af SuneChr

Prøver igen med vedhæftet.  : (

Nååååååååååh !   : )


Skriv et svar til: Hjælp til matematik :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.