Fysik

hello er der nogen der har tid ??

27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet) - Niveau: A-niveau

hello er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave ??


En proton sendes fra en stor afstand med farten 1,0*106m/s hen mod en hvilende alfapartikel.
a) i hvilken afstand fra kernen er protonens kinetiske energi helt omsat til potentiel energi?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Brug energibevarelse. Potentiel energi = kc*Q1*Q2/r


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2011 af mathon

      kc = 8,98755·109 J·m/C2


Svar #3
27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

Q1 =??

og

Q2 =??

står for ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: Ladningen af legeme 1 og 2 henholdsvis.


Svar #5
27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

hvad gør jeg ??

I et berømt forsøg ioniserer man luften omkring fint forstøvede oliedråber. Når de positive ioner fæstner sig til oliedråberne, bliver disse elektriske ladede.
En oliedråbe med radius 1/1000 mm kan netop holde sig svævende i feltet mellem to metalplader med afstanden 1,0 cm og spændingsforskellen 200 volt. Oliens densitet er 850 kg/m3.

b) beregn den elektriske feltstyrke i plademellemrummet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2011 af peter lind

E = V/d


Svar #7
27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

er det ikke E=U/d

kan det passe E=200 volt /1,0 cm =200


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#7: Det er det samme, om du kalder spændingen for U eller V.

E = 200V/0,01m = 20000V/m


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. marts 2011 af peter lind

Om du kalder spændingsforskellen mellem pladerne U eller V er ligegyldig.

Pas på enhederne.


Svar #10
27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

ok tak folkens :-))


Svar #11
27. marts 2011 af heliumdyt (Slettet)

hey et lille spørgsmål til

hvor mange elementærladninger er dråben opladet med ... hvordan finde jeg det ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2011 af peter lind

Nu skriver du altså meget lidt (intet) om det fysiske system.


Skriv et svar til: hello er der nogen der har tid ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.