Matematik

produkt af vektorer

27. marts 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

[a;b;c] = vektor

Hvad er forskellen på [7;3;-2] gange [2;-1;-2]

og l [7;3;-2] l gange l [2;-1;-2] l    (altså at nr to er en længde, men hvad er forskellen på hvordan man regner dem ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Det første er et skalarprodukt. Det andet er længderne af vektorerne ganget sammen.


Svar #2
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

ja men hvordan gør man det (nr to?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Beregner længden af de to vektorer og ganger disse.

Når du er på A-niveau og arbejder med 3-dimensionelle vektorer håber jeg, at du kan beregne længden af en vilkårlig vektor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af mathon

            l [7;3;-2] l  = √(72+32+(-2)2)  = √(62)

            l [2;-1;-2] l = √(22+(-1)2+(-2)2) =  = 3

            l [7;3;-2] l · l [2;-1;-2] l  = √(62)·3 = 3·√(62)

.
              skalarprodukt
            [7;3;-2] · [2;-1;-2]  = 7·2  +  3·(-1)  +  (-2)·(-2)  =  14 - 3 + 4 = 15

          


Svar #5
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

MANGE TAK! :-)


Skriv et svar til: produkt af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.