Matematik

Funktion

27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder med en lidt underlig opgave... Funktionerne f ( x ) = ax+b og g (x ) =bx+a

Grafen for g går gennem punkterne A. ( -1,-5 ) B ( 2,1)

tegn grafen f.. Selvf. nemt at tegne g. Men hvordan kan jeg tegne en linær linje som hedder ax+b , der skal vel nogle tal til.. Hvordan omskriver man den ? Skal man bruge den anden eller.

Så f. går igennem punkterne ( 0,2 ) og ( 3,5 , -8,5 ) er det rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af Walras

Indsæt punkterne i g(x) og løs ligningssystemet.

-5=b*(-1)+a

1=b*2+a

Find a og b..


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af peter lind

Der er ikke nok oplysninger til at kunne besvare det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når koefficienterne b og a for g(x) er fundet, lender man også funktionen f(x), da den har de samme koefficienter, blot er deres roller byttet om.


Svar #4
27. marts 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki super. Forskriften for g ( x) er 2x-3  så er forskriften for f ( x) altså bare -3x+2

a = -3 og b = 2

?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2011 af Walras

Jeps. 


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.