Matematik

9 klasse - målestoksforholdet

27. marts 2011 af Abauuz

 Hej sp. Det der med målestoksforholdet har jeg svært ved.

Men:

Har regnet en grunds areal ud på et papir.

207 cm2 Det er arealet af hele grunden, på papiret.

Men, hvad er det så i virkeligheden, hvis målestoksforholdet er: 1:200

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

1 cm på papiret svarer til 200 cm i virkeligheden.


Svar #2
27. marts 2011 af Abauuz

 Med mine beregninger er det bare.

207 * 200 = 41400 cm2 

Og hvis det er i meter: 41400 / 100 =  414 m2?

Eller er det forkert? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2011 af SuneChr

# 0:  Målestoksforholdet   1 : 200    omhandler kun længder.

Skal det omhandle arealer, skal vi sætte længdeforholdet i anden potens, altså   ( 1 : 200 )2  =  1 : 40 000 ,

hvilket vil sige, at 1 cm2 på papiret svarer til 40 000 cm2  =  4 m2 i virkeligheden.

Du skal altså gange dit papirmål i cm2  med 4  og du får da det virkelige mål i m2 . Dit tal i # 2 er  derfor ikke rigtigt. Gang,  én gang til  !


Skriv et svar til: 9 klasse - målestoksforholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.