Matematik

En der vil hjælpe mig? :s

28. marts 2011 af Piinkie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der vil være sød at hjælpe mig med denne matematik opgave :s

- har brug for beregninger til at vise hvordan jeg regner det ud. det nemlig en aflevering

En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. I romben ABCD er A(6,4) og B(9,8) Desuden er BC parallel med x-aksen.
Bestem koordinaterne til c og D samttil diagonalernes skæringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

Lav en tegning - brug oplysningerne. |AB| (beregn) = |BC|. Da BC er vandret, kan du beregne koordinatsættet til C. Når du kender A, B og C kan du også finde D's koordinater - eller du kan udnytte, at en rombe er et parallelogram, så AD = BC.

Du kan så bestemme skæringspunktet S, da AS = ½AC


Skriv et svar til: En der vil hjælpe mig? :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.