Matematik

Integration

29. marts 2011 af mads999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et nogle små problemer med nogle integrations opgaver.

De to opgaver lyder således:

1)

∫x*9^x dx 

Jeg har forsøgt at løse opgaven med partiel integration således 

f(x)=9^x  , F(x)= (9)^x/ln(9) 

g(x)=x     , g'(x)=1 

9^x*x-∫(9)^x/ln(9)*1 

Men hvordan kommer jeg videre ? 

2) 

∫3^x*ln3^x+7) dx 

Jeg har forsøgt at erstatte et udtryk med t således 

t = 3^x+7

dt/dx = 3^x+7  ,  dx=1/(3^x+7) dt

= ∫3^x*ln(t)* 1/(3^x+7) dt 

Men hvordan kommer jeg videre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af AMelev

1) Du er godt på vej 9x/ln(9) = 1/ln(9)·9x og 1/ln(9) er jo bare et tal, så det kan du sætte uden for integraltegnet - og så kører toget bare igen.

2) Jeg går ud fra, at der skulle stå ln(3x + 7).
t = 3x + 7 er fint, men hvordan får du så dt/dx = 3x + 7? Du skal jo differentiere t, og det har du vist ovenfor, at du kan - i hvert fald kan du integrere ax. 7 er en konstant, så den giver 0, når den differentieres. Hvis du får det rettet, kan du slippe af med 3x.


Svar #2
29. marts 2011 af mads999 (Slettet)

 Tak for hjælpen :) 

Jeg har kigget på opgave 2, og det er lige en smutter, at jeg ikke har fået differentiere t=3xx+7 

Når jeg har fået differentiere udtrykket står jeg tilbage med følgende 

ln(t)*ln(3) 

Så kan jeg bruge mine regneregler 

t*ln(t)-t * 3*ln(3)-3 

hvorefter jeg indsætter på t's plads. 

3x+7*ln(3x+7) - 3x+7*3*ln(3)-3  

Jeg synes bare dette udtryk ser forkert ud.?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af AMelev

Ikke helt - ln(3) er bare et tal, som ganges på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_126.doc

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.