Fysik

Hjælp til fysik!!

29. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klump is med massen m og temperaturen t1 skal opvarmes således at der dannes vanddamp med massen md og temperaturen t2.

a) Beregn den nødvendige varmemængde, der skal tilføres isen, idet det antages at fordampningen kun foregår ved vandets kogepunkt t2  .

Data: m= 0,90kg ; t1 = -18ºC ; md = 0,50kg ; t2 = 100ºC


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Varme fra -18 til 0 grader celsius (is).

Q = c · m · Δt         Hvor c = Specifik varmekapacitet (2100 J/kgK for is)

Q = 2100 · 0,90 · 18

Q = 34,02 kJ

Smeltevarme:

Q = m · Ls              Hvor Ls = Smeltevarmen (334 kJ/kg for is)

Q = 0,90 · 334

Q = 300,6 kJ

Opvarmning fra 0 til 100 grader celsius:

Q = c · m · Δt        Hvor c = Specifik varmekapacitet (4182 J/kgK for vand)

Q = 4182 · 0,90 · 100

Q = 376,38 kJ

Fordampningsvarme:

Q = m · Lf              Hvor Lf = Fordampningsvarme (2257 kJ/kg for vand)

Q = 0,50 · 2257

Q = 1,1285 kJ

Varmemængde i alt:

Q = 34,02 + 300,6 + 376,38 + 1,1285

Q = 712,13 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

Går ud fra at md er massen af vanddamp.


Svar #3
29. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Fandme en god forklaring man, sådan skal det være mester :D, ærgeligt jeg ikke kunne give dig flere point


Svar #4
29. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Svar #2   Jo md er massen er vanddamp, du har ret


Skriv et svar til: Hjælp til fysik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.