Matematik

Kegle beregning somebody help please

29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

God aften hjælpsomme mennesker :-)

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke ved er løst korrekt.

a ) Hvor høj er en kegle, der har en sidelængde på 4,1 m og en diameter i grundfladen på 8 m?

Mit svar = 8,98 m er højden.

Er det rigtigt?

Takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja, hvis du siger h = √(4,12 - 42)

men det har du vist ikke gjort? Tænk på en retvinklet trekant, hvor katederne er højden og radien, og hypotenusen er sidelængden. (Den bliver ikke ret høj!).


Svar #2
30. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Bliver det da 0,9 m?Men hvorfor siger du 42 er det ikke 82 ?

Det er faktisk ikke særlig højt. Men nu har jeg gjort det anderledes: √4,1^2 - 4^2  = 0,9


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja, det skal nok passe, for radien er næsten det samme som sidelængden


Svar #4
30. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Nåh ja, men tusind tak for hjælpen.

Ha en god aften :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

U 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

#2

Forresten: jeg siger 4, fordi det er den, der er katete i den retvinklede trekant (se #1). Og det hedder katete og ikke katede. Sorry.


Skriv et svar til: Kegle beregning somebody help please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.