Fysik

hjælp til formel i varme udvidelse

30. marts 2011 af tulller (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har desvære fået teorien i eksamens projektet.

jeg skal bla forklare denne formel V=V0*(1+(alpha)t)
men hvad er Alpha?? for fx vand??

venlig hilsen stine


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Varmeudvidelseskoefficient. Den kan du slå op eller selv måle eksperimentelt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2011 af mathon

rumudvidelseskoefficienten
for vand (20ºC - 100ºC)

                                                       β = 1,8·10-4  K -1

                                                       V = V20·(1+β·ΔT)  =  V20·(1+(1,8·10-4 K -1)·ΔT)

.

                                                       β ≈ 3α              hvor α er længdeudvidelseskoefficienten


Skriv et svar til: hjælp til formel i varme udvidelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.