Matematik

Differentiering

30. marts 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften,

er der nogle, som kunne hjælpe mig med denne opgave:

Opgave 6) En parabel er givet ved følgende funktion: f(x) = ax2+bx+x, bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet (0,c)
 

Jeg har kigget denne opgave igennem, men kan desværre ikke gennemskue den. Er der nogle, der måske kunne hjælpe mig?

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af NejTilSvampe

 der må mangle nogle oplysninger vil jeg mene umiddelbart.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke parabelen har forskriften f(x) = ax2 + bx + c   ?

Så er f(0) = c, og man kan beregne f'(0) og dermed opstille ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (0,c):

y = f'(0)·x + c


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.