Matematik

Find vendetangent

31. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde røringspunkter hvor f(x) har en vendetangent til følgende: 1/12x^4+1/2x^3-5x^2+x-3

er det noget med differentier også nulpunkter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2011 af AMelev

Ja, hvis det er vandret vendetangent, der er er tale om, og så skal fortegnsvariationen for f ' være + 0 + eller - 0 -.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Den angivne funktion har ingen vendetangent


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2011 af mathon

       Den angivne funktion har vandrette vendetangenter
       for
                x ≈ 0,10     og    x ≈ 3,60

og
      skrå vendetangenter for
     
               x = -5   og   x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Mystisk -

Jeg prøver Graph i stedet for GeoGebra


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2 & 3

Nej - det ER sgu rigtigt -

Der er ekstrema for x = -8,20216407, x = 0,1015828 og x =3,60058127

Alle med alm. vandret tangent (ikke vendetangent)

Men vi har altså et 4.grads polynomium, og i betragtning af, af en vendetangent kræver en dobbeltrod i f ', skulle f ' være et 6. grads polynium for at få 3 dobbeltrødder ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Okay - så fandt jeg langt om længe de to vendetangenter i -5 og 2.

Men de tre ekstrema er ikke vendetangenter, det er alm. vandret maks.- & min.-tangent.

Jeg undskylder min påståelighed - men jeg skulle altså helt ned i den 4. afledede, for at konstatere, at definitionen for en vendetangent var opfyldt.


Skriv et svar til: Find vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.