Matematik

Beregning af kant

03. april 2011 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med den vedhæftede opgave, men er i tvivlen om, hvordan man regner udgifterne til kanten ud. Jeg har beregnet vinkel B til 114,6 grader.

Prisen for AB og BC bliver (2*10)*150=3000 kroner, men hvad så med AC, hvordan regner jeg det ud?

Vedhæftet fil: opg3.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af peter lind

længden af AC er x*B når B måles i radianer


Svar #2
03. april 2011 af englo (Slettet)

bliver prisen så:

114,6*10=1146

1146*200=229200 kr. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2011 af peter lind

Nej B skal måles i radianer for at du kan bruge den formel


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

AC = 2πr*144,6/360 = ?

Pris:

2*r*150 + AC*200 = ?


Svar #5
03. april 2011 af englo (Slettet)

Krabasken hvor har de 144,6 fra? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Dem har du selv fundet i # 0

Undskyld,  114,6, selvsmølfelig ;-)


Svar #7
03. april 2011 af englo (Slettet)

Men jeg har så regnet følgende:

AC = (2*10*π)*144,6/36 =25,24 m

200*25,24=5047 kr

er det rigtigt at prisen for AC så bliver 5047 kr?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

AC = 114,6/360*2*π*r = 40

2*r*150 + AC*200 = 20*150 + 40*200 = 11000 kr


Svar #9
03. april 2011 af englo (Slettet)

114,6/360*2*π*10 giver da 20, hvordan får du det til 40?

Dernæst skal jeg bestemme udtrykket ved radius x udgiften til kanten omkring blomsterbedet. det bliver vel bare:

udgift=((114,6/360*2*π*x)*200)+((2*x)*150)

eller?


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Sådan går det, når man sjusker -

Udgift:

2*r*150 + AC*200 = 20*150 + 20*200 = 7000 kr

Så sku' den vist være der ;-)


Svar #11
03. april 2011 af englo (Slettet)

Tak men hvordan får du AC = 114,6/360*2*π*r = 40?

Jeg får det til at give 20.


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Har du fået mit seneste svar # 10 ?


Svar #13
03. april 2011 af englo (Slettet)

Nu har jeg og passer det hele. Mange tak for hjælpen! :-)


Svar #14
03. april 2011 af englo (Slettet)

Jjeg skal dernæst:

Bestem udtrykt ved radius udgiften til kanten omkring blomsterbedet

bliver det bare:

U(x)=((114,6/360*2*x*π)*200)+((2*x)*150)

?


Brugbart svar (1)

Svar #15
03. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Godda' igen -

Det var da et helt nyt spørgsmål.

Er det til mig eller er det på SP?

Krabasken ;-)


Svar #16
04. april 2011 af englo (Slettet)

Det er både til dig og til andre på studieportalen! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #17
04. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Dit svar er helt rigtigt, bortset fra at der ingen grund er til pludselig at kalde radius for x.

Den havde det jo fint med at hedde r ;-)

P.S.  Du kunne jo egentlig selv have tjekket den ved at indsætte r (eller x) = 10


Svar #18
04. april 2011 af englo (Slettet)

Men mit problem er bare at jeg ikke kan får det til at passe med den næst opgave, som er

Bestem x, så udgiften til kanten omkring blomsterbeddet er mindst muligt

Jeg ved jeg skal sætte u'(x)=0

men problemet er at det giver x=0 og det er jo ikke rigtigt! :)


Brugbart svar (1)

Svar #19
06. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Kan du sende mige HELE opgaven - også det, du havde skåret fra første gang ?


Svar #20
06. april 2011 af englo (Slettet)

Den er her! :-)

Vedhæftet fil:matopg.doc

Skriv et svar til: Beregning af kant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.