Matematik

mat - 2 små opgaver

16. maj 2005 af niqo (Slettet)
jeg har her 2 små opgaver som skal løses uden hjælpemidler..

a)

5x^3 - 25x^2y / 3x^2-15xy

har både med tælleren og nævneren lavet om på parenteser osv, men synes ikk det passede rigtigt, håber i kan vise mig hva jeg skal gøre?


b)
der optræder en retvinklede trekant. side A er givet kun som er 7, vinkel c er ret, så derfor 90*. Så får man af vide at
sin A= 3/5
cos A= 4/5

Bestem længen af AB
Først tænke jeg på at når det er sinus gælder der at mods/hyp og da modstående til A er 7 som er angivet kan det jo ikke passe med min tankegang da så den modstående skulle være 5? hvis man tænker på sinus A. Ja jeg er alt for indviklet, men kan jeg også få en hånd her?)


PÅ FORHÅND TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

a) mener du: (5x^3 - 25x^2y)/(3x^2-15xy)? for det er ikke det du skriver!

og hvad skal du? reducere?

hvis du skal det, fås: 5x/3

b)sinA=3/5 <=> 7/|AB|=3/5 <=> |AB|=35/3

Svar #2
16. maj 2005 af niqo (Slettet)

a)
Jah det skal reduceres.. kan du fortælle mig hva du gør mester?

b)
er med nu, men bår du rykker 7 på den anden side så den lyder :
|AB| 3/5 * 7

du ganger med nævneren? og reciprokker? jeg er sq sod til hvornår man må gange og divider.. hmm..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2005 af frodo (Slettet)

(5x^3 - 25x^2y)/(3x^2-15xy)=[5x(x^2-5xy)]/[3(x^2-5xy)]=5x/3

|AB|=7/(3/5)=7*5/3=35/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

(5x^3 - 25x^2y)/(3x^2-15xy)

(5x^2(x-5y))/(3x(x-5y))

(5x^2)/(3x)

...og så kan du selv fortsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Til a)

Hvis der er tale om

(5x^3-25x^2y)/(3x^2-15xy),

så ses det nemt, at du kan skrive det som

(5x^2(x-5y))/(3x(x-5y))

og så kan du forkorte med x(x-5y) (forudsat at x er forskellig fra 0 hhv. 5y), så du får det frodo har skrevet i #1:

5/3*x.


Til b)

Jeg forstår ikke rigtig hvad du spørger om ... prøv at forklar det igen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Der var så en, der var hurtigere end mig :-)

Svar #7
16. maj 2005 af niqo (Slettet)

tusind tak folkens, er med nu! :)

Skriv et svar til: mat - 2 små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.