Matematik

Endnu en ligning

03. april 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal sætte en ligning op ud fra det her spørgsmål:

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%"><span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:DA">Generalen ser med stolthed sine soldater komme marcherende i snorlige rækker. Der er lige mange soldater i hver række og fem gange så mange rækker, som der er soldater i hver række.  I alt er der 3125 soldater. Hvor mange soldater er der i hver række? <br style="mso-special-character: line-break" />
</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:DA">Bestem, hvad  x  skal stå for og opstil en ligning ud fra oplysningerne. Besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af SuneChr

     x soldater i hver række.

    rækkeantal  =  5·x

    ( 5 • x) • x  =  3125           ⇒        x  =  √ (3125 / 5)                      Godt, det bliver et helt tal  :)


Skriv et svar til: Endnu en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.