Matematik

Redegørelse for funktion

04. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg. 17

Areal af trapetz: 0.5 * h * (a+b)

dvs. 0.5 * sin(v) * (4 + (4+2*cos(v)) oder was

Vedhæftet fil: Matematikaflevering IV.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af peter lind

h = 2*sin(v).  BC = 4 +2*2cos(v)


Svar #2
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

hvorfor er h = 2*sin(v) ? højden er vel ikke af begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2011 af peter lind

Fordi hypotenusen er 2 i den gule trekant


Svar #4
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Hvad betyder det, at den er 2 ?


Svar #5
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

er det fordi at sin(v)^2 + cos(v)^2 = 1?


Svar #6
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

Jeg får det HELE tiden til at give: ( (1)/(2) )*(2*sin(v)*(4 + 4 + 2*(2*cos(v)))) = 4*sin(v)*(cos(v) + 2)


Svar #7
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

arrh det er sgu da det samme


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2011 af peter lind

Hvis du ser på de gule trekanter. Der er hypotenusen (de skrå sider i kanalen eller AB henholdsvis CD) 2m. Det er den givet til i opgaven Den lodrette del i trekanterne er den katete der ligger overfor vinklen v og er også højden i trapezen.. Så er det bare at bruge reglen for sinus i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2011 af peter lind

I #6 er venstre side rigtig. Betyder #7 at du har fundet ud af det?


Svar #10
04. april 2011 af slapdack (Slettet)

#8

Jeg, hvis det er fordi, at 2*(cos(v)^2 + sin(v)^2))) = 2 er korrekt. Det er ihvertfald derfor jeg kan se hvor at kateterne er henholdsvis 2*sin(v) og 2*cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2011 af peter lind

Hvis du har den ene af kateterne kan du godt bruge den formel. Ellers vil jeg sige at det er nemmere  at bruge at sin(v) = modstående katete/ hypotenusen, cos(v) er hosliggende katete/ hypotenusen.


Svar #12
05. april 2011 af slapdack (Slettet)

hvordan får du  det til 2* sin(v) på din måde


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2011 af peter lind

sin(v) = modstående katete/ hypotenusen = h/2


Svar #14
05. april 2011 af slapdack (Slettet)

aha ja okay :-)


Skriv et svar til: Redegørelse for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.