Matematik

Trigonometri

04. april 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Jeg har problemer med denne opgave (linket)

Det der gør det problematisk er, at hb deler trekanten op i to, så jeg ved ikke helt hvor jeg skal starte :(

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- linket ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

(The missing link?)


Svar #3
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

Uforståeligt.

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2011 af AMelev

Der ER IKKE noget link. Ingen kan se. hvad opgaven går ud på, og kan i sagens natur så ikke hjælpe.

Kom med et link, eller beskriv opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) Højden hb deler trekanten i to retvinklede trekanter. I trekanten "til venstre" kendes hypotenusen AB samt en katete hb. Bestem nu vinkel A ved at beregne sin(A) .

b) Benyt, at trekantens areal er T = (1/2)·hb·|AC|.

c) Bestem endelig |BC| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det blev jo netop korrigeret i #3 .


Svar #7
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 Tak for det Andersen, men hvordan kan du være sikker på, at den retvinklede trekant til venstre er retvinklet, da der ikke er noget, som angiver at den er?


Svar #8
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 Og forresten. Hvad kaldes det punkt hvor hb deler trekanten i to? Der hvor trekanterne gøres rette.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2011 af AMelev

Trekanten til højre er retvinklet iflg. markeringen. Da en ret linje er 180º, må den anden vinkel også være 90º , men der står jo også det er højden, og den står vinkelret på grundlinjen.

Du bestemmer selv, hvad du vil kalde punktet, men H er en standardbetegnelse for højdens fodpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Højden er pr. definition vinkelret på grundlinien.

#8

Det punkt kaldes højdens fodpunkt.


Svar #11
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 Tak for svarene. De er i høj grad eksemplariske og brugbare.


Svar #12
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 #5... Så man skal islolere |AC| i arealformlen?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, man kender jo T (= 25), og hb (= 5) .


Svar #14
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

#5

Jeg kan stadig ikke helt gennemskue c'eren, hvor BC skal bestemmes. Vi har |AC| = 10 og |AB| = 7. Vi har altså at gøre med en vilkårlig trekant, hvor vi ikke kender nogen af vinklerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du har jo lige bestemt vinkel A i spm a)


Svar #16
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 Ja, det må man sige...

tak igen da


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.