Matematik

Haster. plan, vektorer i 3d

10. oktober 2011 af mitjilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, jeg har en ligning 3x-7y+4z=1

jeg skal angive koordinaterne til de tre punkter i planen, hvoraf et skal have x-koordinaten 2 og et andet skal have y-koordinaten 0.

hvad gør jeg?

på forhånd tak:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af PeterValberg

#0 

jeg skal angive koordinaterne til de tre punkter i planen, hvoraf et skal have x-koordinaten 2 og et andet skal have y-koordinaten 0.

Hvad med det tredje punkt, - er der betingelser til dets koordinater ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2011 af PeterValberg

Ved simpel "trail-and-error" ses det, at punkterne

P1( 2, 3, 4)

P2(-1, 0, 1)

opfylder overstående

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. oktober 2011 af mitjilo (Slettet)

nej

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2011 af mathon

 

     Ved simpel "trail-and-error"    --->    Ved simpel "trial-and-error"     :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2011 af PeterValberg

#4 ja ja okay, det gik lidt stærk, -  "trail" er da noget helt andet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2011 af mathon

#5

#4 ja ja okay, det gik lidt stærk, -  "trail" er da noget helt andet :-)

Det går fortsat for stærkt Peter-sporhund   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2011 af PeterValberg

tja, hvad kan man sige ? tvivlsom sproglig kompetence...  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2011 af mathon

 

      Ja, ja - næste gang er det mig, der taster i for højt tempo!   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2011 af PeterValberg

#8  sådan går det jo til tider :-)


men hvad med den aktuelle opgave, - nogle idéer ?
selv er jeg lidt blank, men jeg tvivler dog på, at der bare skal findes mulige punkter ved trial-and-error...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. oktober 2011 af mathon

at fortsætte lidt i sporet med koordinatskiftende nul-værdi

                                           kunne være z = 0
                            f.eks.
                                           (12,5,0)


Svar #11
10. oktober 2011 af mitjilo (Slettet)

Nåårh ja:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skriver:

"jeg har en ligning 3x-7y+4z=1

jeg skal angive koordinaterne til de tre punkter i planen, hvoraf et skal have x-koordinaten 2 og et andet skal have y-koordinaten 0."

Er det hele opgavens formulering?

Der er uendeligt mange punkter i den givne plan, der har x-koordinaten 2, nemlig alle punkter på skæringslinien mellem planerne 3x-7y+4z=1 og x=2 .

Tilsvarende er der uendeligt mange punkter i den givne plan, der har y-koordinaten 0, nemlig alle punkter på skæringslinien mellem planerne 3x-7y+4z=1 og y=0 .

Der er slet ikke givet nogen betingelse for det tredje punkt, ud over at det ligger i den givne plan.

 


Skriv et svar til: Haster. plan, vektorer i 3d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.