Fysik

Bestem en værdi for Månens radius.. Hjælp !!

29. januar 2012 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En iagttager i punktet A oplever en total solformørkelse. Det oplyses, at solens såkaldte vinkelradius er v=0,267°, at afstanden d er 380.000 km og at afstanden D er 150.000.000 km.


a. Bestem ud fra de angivne størrelser en værdi for Månens radius r og for solens R.

Hvordan regner jeg det ud ??

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Både Månens radius og Solens radius ses under vinklen v = 0,267º . Man kender afstandene til Månen og til Solen. Se på nogle ensvinklede retvinklede trekanter, hvor man kender den ene katete og den hosliggende vinkel. Beregn nu den modstående katete.


Svar #2
30. januar 2012 af Mimi933 (Slettet)

Skal jeg så bare sige:

r = d* sin(v) --> (380,000 km * sin(0,267°)) = 1,77 ??

R= D*sin(v) --> (150,000,000 km * sin(0,267°)) = 699 ??


Brugbart svar (3)

Svar #3
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Helt korrekt er det

r = d·tan(v) = 380.000km·tan(0,267º) = 1771km

Regn selv Solens radius ud.


Svar #4
30. januar 2012 af Mimi933 (Slettet)

Super, mange tak :D


Skriv et svar til: Bestem en værdi for Månens radius.. Hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.