Matematik

lineær funktion

07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan udregner man denne opgave. 

 

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

 

y=-40900x +1400000, hvor x er antal år efter 2004, og y er medlemstallet i LO.


a) Hvad fortæller tallene – 40 900 og 1 400 000 om udviklingen i medlemstallet for LO?
b) I hvilket år kommer medlemstallet under 1 000 000, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Medlemstallet er 1.400.000 i 2004, og det aftager med 40.900 pr å.

b) Løs ligningen y = 1.000.000 , dvs -40900x +1400000 = 1000000


Svar #2
07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

b) x = 1 / -40900 * 1.000.000 - 1400000/-40900 = 9,7 

 

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Til 1 dec afrundes det til 9,8 . Det skal så oversættes til et årstal.


Svar #4
07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

hvordan oversætter jeg det til et årstal 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt definitionen af den variable x:

"x er antal år efter 2004"


Svar #6
07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

så det hedder. 2004 - 9,4 = 1994 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Genlæs #5. (Og hvordan blev 9,8 til 9,4)? x er antallet af år efter 2004 .


Svar #8
07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

aner ikke hvad jeg skal. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal beregne det år, der svarer til x = 9,8. x er antallet af år efter 2004, så året, der svarer til x = 9,8 er

2004 + 9,8 ≈ 2014.


Svar #10
07. juni 2012 af Maroccain1 (Slettet)

nu har jeg forstået det. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.