Matematik

Bestem afstanden mellem 2 linjer

14. april 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau
To linjer l og m er givet ved: l : y = 3x + 4, og m: y = 3x -12

A) Bestem afstanden mellem linjerne l og m.

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af peter lind

Find et vilkårligt punkt på den ene linje. Brug dette punkt og afstandsformlen fra et punkt til linjen på den anden linje


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2013 af mathon

f.eks. ligger (0,4)  på linjen
                                                                      y = 3x + 4

bestem (0,4)'s afstand fra linjen
                                                                      y = 3x -12
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2013 af mathon

et punkt (xo,yo)'s afstand fra linjen
                                                                       y = ax +b
                 er
                                                   | a•xo - yo + b |
                                            d = -------------------
                                                       √(a2 + 1)
                                       

 


Svar #4
15. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok mange tak men hvordan finder man ud af hvilke punkter der ligger på linjerne?

Jeg har regnet det ovenstående ud til -8*kvadratrod10/5 er det så afstanden ml de 2 linjer?

Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2013 af mathon

 

                                                  | 3•0 - 4 - 12 |       16
                                            d = ----------------- =  ------
≈ 5,06
                                                      √(32 + 1)
        √(10)


Svar #6
15. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok tak :) så man skal altid bare bruge formlen for afstand fra punkt til linje, rart at vide! :) Men hvordan finder man punkterne for de forsk linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2013 af peter lind

Du kan vælge et vilkårligt punkt på linjen. Du vælger en eller anden værdi for x og sætter det ind i ligningen. Det giver så y koordinaten for punktet. I praksis er det normalt nemmest at regne på når man sætter x=0; men det er ikke et krav. Du kan evt. også sætte y til et eller andet og så finde x i stedet for.

 


Svar #8
17. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok awesome! Det lyder som B eller C niveau men det har jeg aldrig fået undervisning i, bare så jeg ik lyder alt for dum lol men mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Da du oprettede tråden, klassificerede du selv opgaven som A-niveau, så det er da fint nok, hvis du nu vurderer den til B- eller C-niveau.

Afstanden mellem to parallelle linier

ax + by + c1 = 0      og    ax + by + c2 = 0

kan findes direkte som

d12 = |c1 - c2| / √(a2 + b2) = |4 - (-12)| / √(12 + 32) = 16 / √10 = (8/5) · √10


Svar #10
20. april 2013 af JanieJones (Slettet)

Tak men jeg mente at det du skrev med at finde et punkt i en linje lød som B-C niveau :) Ikke denne opgave

Skriv et svar til: Bestem afstanden mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.