Matematik

trekant ABC oplyses, at arealet er 22

27. maj 2013 af Heltzen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at vinkelB = 32,  og ? AB = 10, 6 .

a) Bestem højden fra C.

b) Bestem omkredsen af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af peter lind

a) Brug at arealet af en trekant = ½*højde*grundlinje  til at finde højden

b) kald fodpunktet for højden for D. Se på den retvinklede trekant BCD. Du kender en side og en vinkel. Brug dette til at finde længden af BC. Brug dernæst cosinusrelationerne til at finde AC


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af mathon

   a)
                            2T
                    hc = ----
                             c


   b)
                            hc
                   a = -------
                         sin(B)


                  b = (a2 + c2 - 2ac·cos(B))1/2

           
                      


Skriv et svar til: trekant ABC oplyses, at arealet er 22

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.