Kemi

Hjælp til kogepunkt

06. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa :)

Jeg er gået i stå med den sidste opgave i kemi spm. ser således ud:

Consider an aqueous 1.00 mol kg-1 solution of Na3PO4, a compound with useful detergent properties. Calculate the boiling point of the solution assuming that:
(a) it does not ionise at all in solution

Svar : 

ΔT_(opl.)= ΔT_f + ?T_vand=1,86 K+373,15 K
 ΔT_(opl.)=375,01 K

(b) the van't Hoff factor for Na3PO4 reflects 100 % dissociation into its ions.

Svar

ΔT_(opl.)= ΔT_f + ?T_vand=7,44 K+373,15 K
 ΔT_(opl.)=380,59 K

The 1.00 mol kg-1 solution boils at 100.83 oC at 1.0 x 105 Pa.                               

(c) Calculate the van't Hoff factor for the solute in this solution. ?????

Her er jeg lost.Skal jeg bruge formelen for osmotisk tryk?ALtså

π=C*R*T og isoler C som vant Hoff factor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af Sb21 (Slettet)

I de to første har du brugt en forkert værdi for vands kogepunkt. Du bruger vands frysepunkt. Derudover skal du bruge molaliteten i stedet for temperaturen, da det er temperaturen du beregner ved deltaT.

C kan jeg ikke hjælpe dig med.


Svar #2
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

det fortår jeg ikke ? jeg skal bruge vandets frysepunkt og hvad skal jeg omregne ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af Sb21 (Slettet)

Boiling point er vel kogepunkt?
Formlen hedder:
DeltaT_b=K_b*b

Hvor delta T er ændringen i temperatur, K_b er "molal boiling point elevation konstant" og b er molaliteten, som du får opgivet.


Svar #4
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

aaah  okay, man vandets kogepunkt er vel 100 grader celcius som er 373, 15 K? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af Sb21 (Slettet)

Ja, det skal nok passe :-)


Svar #6
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Men det er også det jeg har beregnet :)`?

Har du ikke en ide til den sidste spm`?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2013 af Sb21 (Slettet)

slet ikke. Desværre :-)


Svar #8
06. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Tror sku det ender ud i at isolere koncentrationen vha. osomotisk tryk


Skriv et svar til: Hjælp til kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.