Matematik

Hvad er n?

06. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)
Hvis jeg har denne sum , S=5+10+20+40+.....+5120
Er der så nogen som kan blot sige mig hvad "n" skal være? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2007 af mathon

S=5*2^0+5*2^1+5*2^3+............+5*2^(n-1)

n'te led = 5*2^(n-1)=5120

5*2^(n-1)=5120

2^(n-1) = 1024

(n-1)ln(2) = ln(1024)

(n-1) = ln(1024)/ln(2) = 10

n = 10 + 1 = 11

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2007 af mathon

rettelse
S=5*2^0+5*2^1+5*2^2+............+5*2^(n-1)

Svar #3
06. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

#1 Øm kan godt være det er et meget dumt spørgsmål, men hvad betyder In ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2007 af Romulus (Slettet)

Der står ikke In men ln = den naturlige logaritme..

Svar #5
06. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Okay.
Hvis n = 11 ., skal man så sige

5120^11-1 / 5120-1 eller nej?



Svar #6
06. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Nej. Ikke noget alligevel!


Men tak for svarene!

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Denne opgave gennemgik jeg da for en eller anden i går (kan ikke huske om de var dig)!

Skriv et svar til: Hvad er n?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.