Matematik
Approksimere?!?!? Matematik...
05. december 2004 af
Dunner (Slettet)
Her er lige en opg. jeg ikke forstår! hvad betyder approksimer?
Funktionen f er givet ved f(x)=4x^2+3x-1
Bestem en forskrift for det approksimerede førstegradspolynomium p for f i x0=1.
Funktionen f er givet ved f(x)=4x^2+3x-1
Bestem en forskrift for det approksimerede førstegradspolynomium p for f i x0=1.
Svar #1
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Det approksimerende førstegradspolynomium p for f i x0 er funktionen, der har tangenten til grafen for f i (x0,f(x0)) som graf.
p(x) = f(x0)+f'(x0)(x-x0)
Mere specifikt kaldes denne funktion for Taylorpolynomiet af første orden med udgangspunkt x0.
At approksimere betyder at tilnærme, og første ordens Taylorpolynomiet for f om x0 er en tilnærmelse til f i en lille omegn omkring x0.
Var det forståeligt?
//Singularity
p(x) = f(x0)+f'(x0)(x-x0)
Mere specifikt kaldes denne funktion for Taylorpolynomiet af første orden med udgangspunkt x0.
At approksimere betyder at tilnærme, og første ordens Taylorpolynomiet for f om x0 er en tilnærmelse til f i en lille omegn omkring x0.
Var det forståeligt?
//Singularity
Skriv et svar til: Approksimere?!?!? Matematik...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
