Fysik

Elektrisk kredsløb

26. marts 2011 af VERN - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg kan ikke finde ud af hvilke formler jeg skal bruge i nedenstående opgave, er der nogen der gider og hjælpe, så vil jeg være taknemlig.

En varmepatron på 3500 W er anbragt i en 200L vandfyldt kedel, som er lavet af 50 kg jern. 

A) Beregn den tid det tager at opvarme systemet fra 10 grader til 65 grader.

B) Beregn strømmende gennem varmepatronen der er tilsluttet 220 V.

C) Beregn varmepatronens resistans. 

Varmepatronens udseende er et bøjet rør med diameteren 0,8 cm og en udfoldet længde på 60 cm.

D) Beregn rørets resistivitet. 

på forhånd mange tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. marts 2011 af mathon

a)
                                        energi til opvarmning af vand                        energi til opvarmning af gryde

                                  (200 kg)·(4,186 kJ/(kg·K)·((65-10) K)             (50 kg)·(0,45 kJ/(kg·K)·((65-10) K)

          t = ((200 kg)·(4,186 kJ/(kg·K)·((65-10) K) + (50 kg)·(0,45 kJ/(kg·K)·((65-10) K)) / (3,5 kJ/s) =


Brugbart svar (3)

Svar #2
26. marts 2011 af mathon

b)
                                I = P / U

c)
                                R = U2/P

d)
                                ρ = R·(0,25·π·d2) / L


Svar #3
30. marts 2011 af VERN

Mange tak endnu engang.

Det er fedt at man kan spørge om noget, som man er i tvivl om og så få et rigtig godt svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2021 af mathon


                                 \small \small \begin{array}{llllll} \textup{b)}\\&& I=\frac{P}{U}=\frac{3500\;V\cdot A}{220\;V}=15.90\;A\;\\\\\\ \textup{c)}\\&& R=\frac{U^2}{P}=\frac{220^2\;V\cdot \Omega\cdot A}{3500\;V\cdot A}=\frac{484}{35}\;\Omega \approx 13.83\;\Omega\\\\\\ \textup{d)}\\&& \rho =\frac{R\cdot 0.25\cdot \pi\cdot d^2}{L}=\frac{\left (\frac{484}{35}\;\Omega \right )\cdot \left ( 0.25\cdot \pi\cdot \left ( 0.008\;m \right )^2 \right )}{0.60\;m}=1.16\cdot 10^{-3}\;\Omega\cdot m \end{array}


                                


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.