Matematik

Opgave hjælp, centervinkel, cos, osv.

25. marts 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey peeps.

Jeg har en matematik opgave lige pt, som jeg sidder lidt fast i. Har lavet de to første opgaver, men ser ikke helt hvordan jeg skal løse den sidste. 

For at forstå opgaven er man nødt til at læse hele dokumentet ud (:

Se vedhæftet fil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af SuneChr

pilhøjden = r·( 1 - cos (v/2) )


Svar #2
25. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

Mangler da centervinkel gør jeg ikke? - Ved du hvad formlen er for denne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug formlen i #1. Man kender pilhøjden og r .


Svar #4
25. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

Så jeg er nødt til at isolere formlen? Hvordan får jeg v til at stå alene


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at isolere cos(v/2) og bestem så v/2 og til sidst v.


Svar #6
25. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

Er dette rigtig så ?

v = cos^-1(-(P/r) + 1)*2


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser da sådan ud, specielt når det gøres klart, at den sidste faktor 2 er uden for funktionen cos-1 .

        v = 2·cos-1(1 - (P/r))


Svar #8
25. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

Alrighty, tak for hjælpen - forsat god aften (: 


Skriv et svar til: Opgave hjælp, centervinkel, cos, osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.