Tysk

hvilket køn er hamburg og museum

25. marts 2014 af ibenbiben (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej

jeg har brug for hjælp, da jeg skal lave en fremlæggelse om hamburg men jeg ved ikke hvilket køn det er

please hjælp?

vil også gerne vide hviket køn museum er 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Begge ord er neutrum

http://de.wiktionary.org/wiki/Museum

http://de.wiktionary.org/wiki/Hamburg

men Hamburg bruges vel i reglen i forbindelser som "die Hansestadt Hamburg" og lignende.


Svar #2
25. marts 2014 af ibenbiben (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Normalt bruges "Hamburg" og andre byer uden artikel. F. eks.  Hamburg ist eine Hafenstadt  Letztes Jahr habe ich Hamburg besucht.  Mein Bruder wohnt in Hamburg osv. Det gælder også for de fleste lande, der er intetkøn.  Dänemark, Deutschland, Russland. Men Schweiz og Slowakei f.eks er femininum. Disse lande kræver artikel. Die Schweiz grenzt an Deutschland. In der Schweiz gibt es hohe Berge (Dänemark grenzt an Deutschland. In Dänemark gibt es viele Inseln.)


Svar #4
26. marts 2014 af ibenbiben (Slettet)

vil også gerne vide hvilket køn forlystelsespark er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Der Vergnügungspark =nominativ,  den Vergnügungspark = akkusativ, dem Vergnügungspark = dativ des Vergnügungsparks =genitiv


Svar #6
26. marts 2014 af ibenbiben (Slettet)

tak


Skriv et svar til: hvilket køn er hamburg og museum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.