Matematik

Spørgsmål til fremskrivnings faktoreren og begyndelsesværdien

26. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i antallet af indbyggere i Afrikas største by Lagos kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen

y= 10,5 * 1,044

Hvor y er antallet af indbyggere( målt i millioner), og x er antal år efter 1995.

Hvad fortæller tallene 10,5 og 1,044 om antallet af indbyggere i Lagos?

jeg vil sige at 10,5 er tallet i 1995( altså bygyndelsesværdien er i 1995 10,5 mio.

og 1,044  er jeg ikke helt sikker på - er det hvor meget det vokser muligvis?

Tak på forhånd


Svar #1
26. marts 2014 af HFNU (Slettet)

fremskrivningsfaktoreren viser at funktionen er voksende fordi a er større end 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af SuneChr

y  =  10,5·1,044x
Ja, du har ret i, at i år 1995 var der 10,5 mio indb.
Fremskrivningsfaktoren 1,044 fortæller, at indbyggertallet vokser med 4,4% pr år
De 4,4% kommer af, at (1 + r) = 1 + 0,044  = 1 + 4,4%
Ja, du har ret i, at når fremskrivningsfaktoren er større end 1, er funktionen voksende.
_____________
Du har vist en god forståelse af opgaven.


Svar #3
26. marts 2014 af HFNU (Slettet)

1000 tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Spørgsmål til fremskrivnings faktoreren og begyndelsesværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.