Matematik

Areal af ottekant

26. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogle der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først sidelængden s i kvadratet. Lav en tegning. Deraf fremgår det så at sidelængden S i 8-kanaten er bestemt af

        s = S/√2 + S + S/√2 = S(1+√2)


Svar #2
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan får du udledt den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning som denne og find sammenhængen mellem a og S på figuren (som jeg kaldte hhv. S og s i #1).


Svar #4
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

hvordan finder du frem til 

a/kvadratroden af 2

og hvordan udregner jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I en ligebenet, retvinklet trekant er hypotenusens længde (√2) ganget en af kateternes længde.

a ud regnes ud fra S, som igen udregnes ud fra oplysningerne i opgaven. Genlæs #1.


Svar #6
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

kan du prøve at skrive det ind med de mål der er  i opgaven, så kan det være at jeg forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kvadratets areal er A = 4m2 , så kvadratets sidelængde er

        S = √A .

Sidelængden i 8-kanten er så

        a = S / (1+√2) = S · ((√2) - 1)


Svar #8
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

men hvor kommer +1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det kommer fra additionen i #1 (nu med de andre symboler svarende til figuren i #3):

S = (a/√2) + a + (a/√2) = a·(1 + 2/√2) = a·(1 + √2)


Svar #10
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

men hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs #7.

A = 4m2 , S = √A , a = S · ((√2) - 1) .


Svar #12
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

så a bliver 0,83 m?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja.


Svar #14
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Areal af ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.