Matematik

Den fuldstændige løsning til differentialligning

27. marts 2014 af Brothertuck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, 
sidder med en matematik A, STX, opgave fra et eksamenssæt som lyder

En beholder er fyldt med en gas under tryk. Fra en lille ventil i toppen af beholderen strømmer gas ud. I en model er trykket i beholderen P (målt i atm) som funktion af tiden t (målt i minutter efter åbning af ventilen) en løsning til differentialligningen

dP/dt = -k⋅(P-1,0)

Det oplyses, at trykket til tidspunktet t = 0 er 5,0 atm, og at trykket til tidspunktet t = 25 er 2,0 atm. 

a) Bestem en forskrift for P(t) , og skitsér grafen for P(t) . 

Jeg har umiddelbart ikke en fuldstændig løsning, som passer til denne i min bog og min TI89 vil heller ikke som jeg vil. Er der nogle som sidder inde med løsningen til denne?
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af peter lind

Brug separation af variable

dP/(P-1) = -kdt  og integrer på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Den fuldstændige løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.