Matematik

Matematik f'(x)

28. marts 2014 af Student111 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg sidder med en funktion som jeg skal have differentieret for at løse resten af en opgave
f(x)=x^2*e^x+1
Har jeg ret i at det er to funktioner, der er ganget sammen?
h'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)
h'(x)=2x*e^x+1+x^2*e^x

Jeg ved at mit resultat er forkert, men hvad jeg gør forkert kan jeg ikke gennemskue

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2014 af mathon

    f{}'(x)=2x\cdot e^x+x^2\cdot e^x = x\cdot \left (2+x \right )\cdot e^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2014 af mathon

det "gale":
                            (1){}'=0


Svar #3
28. marts 2014 af Student111 (Slettet)

Det er nemlig præcist det som jeg gerne skulle have det til at give, men skal jeg ikke sætte g(x) ind altså e^x+1 eller er det mig, der læser formlen for h'(x) forkert?

Svar #4
28. marts 2014 af Student111 (Slettet)

Altså f(x)=x^2, f'(x)=2x, g(x)=e^x+1, g'(x)=e^x

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2014 af mathon

L\ae s                 

                   f(x)=\left (g(x)\cdot h(x) \right )+1

                  f\, {}'(x)=\left (g\, {}'(x)\cdot h(x)+g(x)\cdot h\, {}'(x) \right )+0

                 


Svar #6
28. marts 2014 af Student111 (Slettet)

h'(x)=2x • e^x+1 +x^2 • e^x.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2014 af mathon

Nu springer du fra f(x) til h(x)

Med
                   h(x)=\left (f(x)\cdot g(x) \right )+1

                   h\, {}'(x)=\left (f\, {}'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g\, {}'(x) \right )+0


Svar #8
28. marts 2014 af Student111 (Slettet)

Du må altså undskylde at jeg er så langsom til at forstå det du skriver, jeg vil bare gerne have forståelsen helt på plads.
Så f(x)=x^2 og g(x)=e^x ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. marts 2014 af mathon

                   Ja


Svar #10
28. marts 2014 af Student111 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!
Hav en god weekend!

Skriv et svar til: Matematik f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.