Fysik

Spændings/modstand og effekt diagram

29. marts 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

kan nogen hjælpe mig her? da næste uges opgaver består af dette

Vedhæftet fil: vekt.opg 001.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af hesch (Slettet)

Start med  1.1.   Vælg f.eks.  R = 2     =>   XL = 1.

Impedansen for serieforbindelsen bliver:  Z = R + jXL = 2 + j1.  Tegn det i den komplekse talplan.

Vælg  U = 1.

Der sker en spændingsdeling i serieforbindelsen ved:

UR = U * R / Z       og       UXL = U * jXL / Z        ( fuldstændig som ved ohmske kredsløb, nu blot med komplekse impedanser ).

Effekter:   I = U / Z

PR = UR * I~      PXL = UXL * I~       Pser = PR + PXL = Z * I~      ( ~ betyder konjugeret ).


Svar #2
30. marts 2014 af 110975 (Slettet)

Spænding-modstands-effektdiagrammer der menes vel spændings,modstands,effekt trekanter.
Det har vores lære lavet nogle videos om(trekanter)
Hvad er XI ?
XL=Induktiv reaktans
Xc= kapacitiv reaktans
Hvad står dit j for ?
Forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Jeg har aldrig hørt om en modstandstrekant eller en impedanstrekant. Men du kan tegne deres størrelse og retning vha. vektorer. Blot vælger jeg komplekse tal i stedet for, da de er nemmere at regne på.

Du kan også tegne spænding, strøm og effekt vha. vektorer/komplekse tal. Min opfattelse af, at det er sådan opgaven skal forstås, giver fuldt ud mening.

"Xl" ( X+lille L ) er en trykfejl    →     "XL".

I den elektriske verden benyttes "j" i stedet for "i" til angivelse af imaginærdelen, fordi "i" og "I" her er "reserveret" som strømsymbol.  "j" udtales på jysk: jåj.   j2 = -1.

Så XL = jωL  og  Xc =  1 / jωC, men ω indgår ikke i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2014 af hesch (Slettet)

Kan du kende noget af dette ?

http://home.hit.no/~trondc/veksel.htm


Skriv et svar til: Spændings/modstand og effekt diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.