Matematik

Afstand

29. marts 2014 af Ellyk (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej jeg sider her og lave flex opgaver jeg kan ikke finder ud! Hjælpe mig, hjælpe mig. Spørsmål 90. A) b) c)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Opgave A

Der skal du bruge Pytagoras ligning:
A2 + B2 = C2

Skal lige siges at 2 betyder i anden.

Lad os nu antage at A = 20m + 40m
Og B = 40m
Så nu har vi en ligning som hedder:
60m2 + 40m2 = C2

60 i anden = 3600
40 i anden = 1600

3600 + 1600 = 5200

5200 = C2

Nu skal vi finde kvartratroden af C siden man helst vil have svaret som et helt tal, men ikke ganget med sig selv.
Kvartratroden er det tal ganget med sig selv giver 5200
I det tilfælde er kvartratroden af 5200 = 72.11
Så der er 72.11 Meter fra Hilmar til Hilda.

Opgave B

Jeg forstår selv ikke den opgave, men jeg tror man bare skal aflæse det.

40 + 40 + 20 = 100m

Opgave C

Igen forstår jeg den hellere ikke. Siden han kan tag 2 veje (Den stiplede linje du selv har lavet eller hypotenusen.

Jeg tager hypotenusen.

Igen tager du Pytagoras ligning.

40m2 + 20m2 = C2
40 i anden = 1600
20 i anden = 400
1600 + 400 = 2000
2000 = C2
Kvatratroden af 2000 er = 44.72

Det kan være lidt vanskeligt hvis man aldrig har hørt om den ligning, men øvelser gør mester. Husk at den ligning kun gælder for retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Hyptenusen er den skæve linje på en trekant.


Svar #3
29. marts 2014 af Ellyk (Slettet)

OOOhoooo  Tusand tusand tak!!!! Jeg havde glemte sætter til Kvadratroden! ahaaa Tusand tak


Svar #4
29. marts 2014 af Ellyk (Slettet)

rigtig god forklaring AYKK


Svar #5
29. marts 2014 af Ellyk (Slettet)

det er rigtigt som du har sagt i B =100m også det er samme svar i facit. Tusand tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tusand --> Tusind

#1

I spm c) skal man så lægge 40m til længden af hypotenusen fra D til Hilda.


Svar #7
29. marts 2014 af Ellyk (Slettet)

yah, har gjorde, i alt er 85m. Men mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Du siger bare til hvis du skal have mere hjælp :D


Svar #9
29. marts 2014 af Ellyk (Slettet)

Jo tak det vil jeg gerne!


Svar #10
01. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Hej Igen,

Kan du hjælpe mig igen her!

Vedhæftet fil:matematik.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er vist 2 opgaver, 29 og 30. Hvad forstår du ikke i opgaverne. Begge opgaver drejer sig om ligedannede figurer. Benyt oplysninger for to ensliggende sider til at beregne skalaforholdet mellem de ligedannede figurer.


Svar #12
01. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Ok, jeg prøver at forstår godt spørsmål! 


Svar #13
01. april 2014 af Ellyk (Slettet)

ohoo Andersen, det var dum af mig!


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Du ved at 9m * 2,5 = 22,5

Det samme gælder derfor også for de andre


Svar #15
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Drivehuset har en halvcirkel og et rektangel, find ud af hvor mange m2 plastik der i alt er brugt inkl rulledør - 

Hej jeg prøve at finde areal af halvcirkel her men jeg kunne ikke finder ud. Men til rektangel jeg har taget 195*200+ anden side (hvilken er det samme) =? 39000. Også har taget 200*200 + anden side ( samme) = 40,000 bagefter jeg pluser 40,000+39000=  79,000m2

Så her hvordan jeg kan finder areal af halvcirkel i den drive hus fordi den hvise at den har fire sider!


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Start en ny tråd, når der er tale om en helt ny opgave. Det hedder et drivhus, ikke et drivehus.

Forsiden har form af en halvcirkel med diameter 195cm samt et rektangel med siderne 195cm og (230-195)cm.

Overhænget og siderne udfoldes til et rektangel, hvis ene side er 200cm, og hvis anden side er summen af

      2·(230-195)cm plus (den halve omkreds af en cirkel med diameter 195cm).


Svar #17
05. april 2014 af Ellyk (Slettet)

Ok, men jeg forstå ikke rigtigt! Så, skal jeg ikke bruge den formler ½π*r2 . Hvad med rektangel er ok på den måde jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man skal både finde areal og omkreds af halvcirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Andersen der er da' ingen nytte i at lave en ny tråd siden du besvare hendes spørgsmål

#16


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det var ment som et råd til fremtidige spørgsmål. Derfor gav jeg også en forklaring til at komme videre med i #17.  Men det er klart, at det gør det forvirrende, at trådstarter både kører videre her og også starter en ny tråd om det samme.


Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.