Matematik

Volumen og overfladeareal af trekantet kasse

30. marts 2014 af Chris487 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder med følgende sprøgsmål: Bestem kasses volumen og overfladeareal udtrykt ved x og h.
Kassen er en ligesidet trekant med sidelængde x. Siderne i æsken har højden h og bredden x. 

Volumen: 0.5*h*g*l, hvor l = højden på kassen, g = sidelængden og h = trekantens højde. 
Men hvordan finder jeg trekantens højde? 

Arealet: 0.5*h*g adderes med arealet af de tre rektangler 3*(h*x). 

Jeg kan simpelthen ikke komme videre. Er trekantens højde = x*kvrod(3)/2? og skal dette blot indsættes på h's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af peter lind

Du roder lidt med dine betegnelser. Så vidt jeg kan se bruger du h både som højden af æsken og højden i trekanten.

Du skal først finde arealet af trekanten. Lav en tegning. Det er altid godt i den slags opgaver. Arealet kan du finde på flere forskellige måder. For at undgå forvirringen med højden kan du bruge følgende: Da den er ligesidet er alle vinkler 60º. Du kan så bruge at arealet af en trekant er ½*prduktet af 2 sider*sinus til mellemliggende vinkel. Gang dette med højden af  æsken og du har rumfanget


Svar #2
30. marts 2014 af Chris487 (Slettet)

Tak. Det hjalp. Kan følgende resultat passe: 

V=0.43302*x^2*h
Overfladeareal =0.43302*x^2+3*h*x


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Volumen og overfladeareal af trekantet kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.