Fysik

Fysik

30. marts 2014 af kiiiim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave:

Vi tænker os, at 1000 MW skal leveres af et fusionskraftværk, der er baseret på fusionsprocessen:
(_1^2)H+ (_1^2)H→(_2^3)He+ (_0^1)n

b.Hvor mange deuteriumkerner skal der fusioneres på et år?

Har fået min Q-værdi til at være -0,00691884.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af mathon

Q-værdien er positiv og du angiver ingen enhed.


Svar #2
30. marts 2014 af kiiiim (Slettet)

Altså opgaven ser sådes ud:

Opgave: 112: Vi tænker os, at 1000 MW skal leveres af et fusionskraftværk, der er baseret på fusionsprocessen:
(_1^2)H+ (_1^2)H→(_2^3)He+ (_0^1)n
a.Bestem Q-værdien for processen.
b.Hvor mange deuteriumkerner skal der fusioneres på et år?

Så har jeg vedrørende Q-værdi sagt Mslut-Mstart, hvilket giver -0,00691884.

Altså 2,007634(Mslut)-2,01455284= -0,00691884.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2014 af mathon

                               \left | \Delta m \right |=0,00691884\; u =1,1489\cdot 10^{-29}\; kg

                               1,1489\cdot 10^{-29}\; kg\equiv 1,03258\cdot 10^{-12}\; J

   antal årligt deuteriumkerner:                 

                               N=\frac{}{1,03258\cdot 10^{-12}\; J}            


Svar #4
30. marts 2014 af kiiiim (Slettet)

Nå, på den måde.

Men kan du hjælpe med dette spørgsmål:

Hvor mange deuteriumkerner skal der fusioneres på et år.

Jeg ved at jeg skal udregne den nødvendige energi pr. år ved E = P * t (hvor t = år og P = 1000 MW). Altså 1000*365=365000.

Men hvad skal jeg efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2014 af mathon

Tiden udløb:

antal deuteriumkerner pr år:                 

                               N=\frac{\left (10^9\; W \right )\cdot \left ( 3,15569\cdot 10^7\; s \right )}{1,03258\cdot 10^{-12}\; Ws}\cdot 2=6,11225\cdot 10^{28}            


Svar #6
30. marts 2014 af kiiiim (Slettet)

Vil det så at deuteriumkerner der skal fusioneres på et år er N=1,03258*10^-12 J?


Svar #7
30. marts 2014 af kiiiim (Slettet)

Mathon, takker mange gange for hjælpen. Men kan ikke helt forstå det du gør?

Ved ikke om du kan forklare det for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2014 af mathon

under fusion af 2 deuteriumkerner udvikles   1,03258\cdot 10^{-12}\; J

1 år = 3,15569\cdot 10^7\; s

Effekten er P = 1000 MW = 109 W

Energiudviklingen pr år = (109 W) · (3,15569·107 s) = 3,15569 Ws

Det kræver et antal deuteriumkerner

                        N=\frac{\left (10^9\; W \right )\cdot \left ( 3,15569\cdot 10^7\; s \right )}{1,03258\cdot 10^{-12}\; Ws}\cdot 2=6,11225\cdot 10^{28}


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.