Matematik

Matematik problem! Hjælp

31. marts 2014 af Zyzz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! Jeg er igang med en matematik aflevering (Indsætter lige et billede under vedhæft fil) og jeg er stødt ind i et problem. Første opgave (har lavet) lyder: Find a og b | y2 = 12 | y1 = 8 | x2 = 2,45 | x1 = 1,7

a har jeg fået til 5,333 og b har jeg fået til 4,539

Det er så den næste opgave jeg har problemer med, og den lyder: Hvor højt skal et flag være for at passe til en 15 m høj flagstang

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har aflæst punkterne forkert. I den lineære forskrift y = f(x) = ax + b er x flagstangens højde mens y er flagets højde. De to datapunkter er

        (x1;y1) = (8,0 ; 1,70)  og    (x2;y2) = (12,0 ; 2,45)

Når du har bestemt a og b korrekt, skal man så i b) beregne f(15),
og i c) skal man løse ligningen f(x) = 9,0 .


Skriv et svar til: Matematik problem! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.