Kemi

HPLC - Hvor mange ml Eddikesyre skal der fremstilles og hvad er pH i den :/

01. april 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er en her inde der kan hjælpe mig med at løse denne opg. 

En mobil fase til HPLC fremstills ved blanding af 0,05 M eddikesyreopløsning (a) og methanol (b) i forholdet til 40:60.

1) hvor mange ml 50 % eddikesyre skal der afmåles til fremstilling af 2 liter 0,05 M eddikesyreopløsning (a)?

2) Hvad er pH i den fremstillede 0,05 M eddikesyreopløsning?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af mathon

50% eddikesyre har densiteten 1,0575 g/mL.


Svar #2
01. april 2014 af DKPS (Slettet)

Er det så denne formel jeg skal bruge

n(mol) = c(w/w%) x V(ml) x p(g/ml) / 100 x Mw(g/mol)

men så få jeg det ik ud i ml 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2014 af mathon

      den 50 masse% eddikesyre
      har den formelle koncentration
                                                           c = 0,50 • (ρ/M) = 0,50 • (1027,5 g/L) / (60,052 g/mol) = 8,56 M
                                

       afmåling:
                                               V • (8,56 M) = (2 L) • (0,05 M)
                                               V = (0,05/8,56) • (2 L) = 0,01168 L = 11,7 mL


Svar #4
01. april 2014 af DKPS (Slettet)

dvs 

få at løs a skal jeg bruge 

c= 0,50 x (p/M) = 0,50 x (1,0575g/ml / 60,05g/mol) = 0,0088 ml/mol 

kan ik se at opg er løst på denne måde :S 


Svar #5
01. april 2014 af DKPS (Slettet)

Det eneste jeg ikke er med på er hvor du finder 1027,5 g/L tal 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2014 af mathon

    …ved tabelopslag.


Svar #7
01. april 2014 af DKPS (Slettet)

Er det ik densiteten 1,0575 g/mL man skal bruge 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2014 af mathon

…det er en tastefejl:
                                      c = 0,50 • (ρ/M) = 0,50 • (1057,5 g/L) / (60,052 g/mol) = 8,80 M
og dermed
  afmåling:
                                               V • (8,80 M) = (2 L) • (0,05 M)
                                               V = (0,05/8,80) • (2 L) = 0,01136 L = 11,4 mL

                                


Skriv et svar til: HPLC - Hvor mange ml Eddikesyre skal der fremstilles og hvad er pH i den :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.