Matematik

Reducér uden hjælpemidler

01. april 2014 af Havkrogen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej guys. 

Jeg har nogle udtryk jeg skal have reduceret - det er noget tid siden var har "lært" det, og kan simpelthen ikke huske det! 
 
(x+y)^2-2*xy

(a+b)^2-a(a+2*b)

x^(1,5)*x^(3)

(x^4)^2

Håber der er en sød sjæl der kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kendte kvadratsætninger og regler for udregning af produkt af flerleddede størrelser. Benyt også kendte potensregneregler. Slå op og repeter i bogen.


Svar #2
01. april 2014 af Havkrogen (Slettet)

Det er netop alt det jeg ikke kan huske.. Og har ikke bogen ved hånden lige i øjeblikket :-) 
For mig, er det også meget nemmere hvis nogle forklarer det, og der er et eksempel. Leder ikke efter nogle til at løse opgaverne for mig, men efter nogle der er villige til at forklare mig hvorledes de forskellige udtryk skal reduceres :-))h


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.

      (a+b) · (c+d) = ac + ad + bc + bd

Potensregneregler:

      an · am = an+m

     (an)m = an·m

Det er da en dårlig disposition at gå i gang med lektiearbejdet uden at have de relevante bøger ved hånden.


Skriv et svar til: Reducér uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.