Matematik

HJÆÆÆLP- SVÆR OPGAVE

02. april 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey SP

Har brug for hjælp til opgave b i vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: opg 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af peter lind

Nedfæld højden fra den øverste yderste venstre hjørne, Sammen med endefladen dannes en retvinklet trekant, hvor du kender hypotenusen og kan finde en vinkel, direkte fra kilen


Svar #2
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

#1

Du bliver nød til at uddybe det lidt mere er ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af exatb

Del kilen i to, så du har en retvinklet trekant med en vinkel på 9 grader og en hypotenuse på 20. Så kan du finde b/2, som skal ganges med to for at finde b


Svar #4
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Det er den opgave hvor man skal finde h


Svar #5
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

#3

Ja det er jeg med på, men hvordan hjælper det mig med at finde h? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2014 af exatb

Vinklerne ved b er 81 grader. Der er altså ni grader til lodret. Og b kender du.


Svar #7
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

ok, men er stadig ikke helt med på hvordan det hjælper os med at finde h?


Svar #8
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Hvordan kan det være, at siden b ikke er lig h? Det ser da umiddelbart sådan ud på tegningen, figur 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2014 af exatb

h er den lodrette afstand du skal finde. hvis kilen lægges ned så b er lodret, vil kilens højde danne en vinkel på ni grader med vandret. Det må betyde at hvis kilen lægges helt ned, vil b have en vinkel på ni grader med lodret. Så du kender længden på b og vinklen på ni grader. Så har du en retvinklet trekant hvor cosinus til 9 er h delt med den kendte b.


Svar #10
02. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Har fået siden b til at være 6,26, men værdien af h giver ikke mening? får det til0,15


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

h er en af de små højder i trekanten, nedfældet på en af de lange, lige store sider. Man har da

      h = 20·sin(18º) = 6,180

Man finder

      b = 2·20·sin(9º) = 6,257


Svar #12
03. april 2014 af Missperfec (Slettet)

# Hvad gør man så af den sidste del del hvor der er et skred ? Er ret forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så bliver højden jo i stedet

        h1 = (20-4)·sin(18º)


Svar #14
04. april 2014 af Missperfec (Slettet)

måske spørger jeg dumt men hvorfor præcis sinus(18)

#13


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14. Fordi topvinklen jo er 18 grader.

Svar #16
04. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Ok men hvordan ser den oprindelige formel ud?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad mener du med den oprindelige formel?


Svar #18
05. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Altså der må jo være en formel du har brugt til at beregne h. Det er mere at jeg har fået at vide at man skal kende to sider og en højde for at kunne beregne en side osv...


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er jo forklaret i #11.Højden er katete i en trekant, hvor man kender hypotenusen (en af de to lige store sider) samt topvinklen, der er modstående vinkel til højden.


Svar #20
05. april 2014 af Missperfec (Slettet)

#19

Ja men mangler vi ikke en oplysning mere? Altså er det ikke noget med at man skal kende 2 sider og en vinkel eller 2 vinkler og en side?

Altså når vi så siger:

h1 = (20-4)·sin(18º)

Har vi jo kun 1 side og vinkel?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.