Matematik

trigonometri - svingningstid

03. april 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

en metalklods er spændt fast til en fjeder. klodsen sættes i svingninger, og bevægelsen er givet ved:

y(t) = 0.4 + 0.3 sin(10t)

Y måles i meter og sekunder

bestem Ymax og Ymin

hvad er svingingstiden (perioden) for bevægelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af mathon

           ymax og ymin bestemmes af sin(10t) = 1 og -1
dvs
           ymax = 0,4 + 0,3•1 = 0,7

           ymin = 0,4 + 0,3•(-1) = 0,4 - 0,3 = 0,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af mathon

             \omega =\frac{2\pi }{T}=10\; s^{-1}

             \frac{T }{2\pi}=\frac{1}{10\; s^{-1}}

             T =\frac{2\pi}{10}\; s\approx 0,63\; s


Skriv et svar til: trigonometri - svingningstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.