Matematik

ligning

04. april 2014 af yololol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne ligning, mener det er en andengradsligning, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad a, b, c er. 

2*x^2-5*x-3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af SuneChr

Det er rigtignok en 2.gr. ligning.
a og b kaldes koefficienter og c er en konstant.
ax2 + bx + c  =  0
Løsningen på en sådan er generelt:


Svar #2
04. april 2014 af yololol (Slettet)

#1

Det er rigtignok en 2.gr. ligning.
a og b kaldes koefficienter og c er en konstant.
ax2 + bx + c  =  0
Løsningen på en sådan er generelt:

Jamen kan ikke finde ud af hvad a,b,c er i denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2014 af SuneChr

a = 2
b = - 5
c = - 3
Indsæt så de tre værdier i formlen.


Svar #4
04. april 2014 af yololol (Slettet)

(5±√(-1))/(2*2) , men den kan hverken løses på wordmat eller lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal regne diskriminanten ordentligt ud. Du sløser med fortegnene.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2014 af SuneChr

# 4
Kvadratroden er forkert.
Der skal under rodtegnet stå
(- 5)2 - 4·2·(- 3) = 49
Det skulle da være let at uddrage kvadratroden heraf.
Og læg dine hjælpemidler væk, og spar på strømmen.


Svar #7
04. april 2014 af yololol (Slettet)

Får det til (5+-7)/4, er det rigtigt?


Svar #8
04. april 2014 af yololol (Slettet)

Nåår nej det giver 3!


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. april 2014 af mathon

      d=49=7^2

      \sqrt{d}=\sqrt{7^2}\; \; ?     


Svar #10
04. april 2014 af yololol (Slettet)

Tak for hjælpen. Er med nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det giver i hvert fal ikke 3! = 3·2·1 . De to rødder er (5+7)/4 og (5-7)/4 . Det kan beregnes uden at bruge lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. april 2014 af mathon

            

             x=\frac{-(-5)\pm \sqrt{7^2}}{2\cdot 2}

             x=\frac{5\pm 7}{4}=\left\{\begin{matrix} 3\\ -\frac{1}{2} \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.